top of page

Britská policie posiluje svůj vozový park



  • Nottinghamská policie posílila svůj vozový park o 100 nových škodovek pro policejní službu.

  • Dodány byly 92 Octavií Combi a osm Superbů Combi, které budou využity v řadě funkcí.

  • Škoda byla vybrána kvůli své spolehlivosti a operační pohotovosti - včetně možnosti dodávek vozidel již předem upravených přímo od výrobce.

 

Milton Keynes, 19. března 2024 – Nottinghamská policie rozšířila svůj vozový park záchranných vozidel o 100 nových škodovek. Nové přírůstky budou použity v řadě funkcí, od místních jednotek a jednotek silničního dohledu až po výcvik řidičů.

 

Dodávka navazuje na stávající vozový park nottinghamské policie, který již zahrnuje škodovky přestavěné pro použití v různých funkcích, některé z nich byly upraveny pomocí komplexní služby Škoda pro přestavbu na klíč.

 

Celkem bylo dodáno 92 Octavií Combi a osm Superbů Combi. Octavie - modely 1.5 TSI a 2.0 TDI SE Tech - budou použity v rolích reakčních a místních policejních jednotek, vybaveny výstražnými zařízeními pro nouzové situace, kompletním polepem a majákem na střeše. Budou také použity týmy pro výcvik řidičů spolu se Superby Combi - vše ve specifikaci Sportline Plus 2.0 TSI 280 DSG 4x4 - které budou použity v jednotkách se služebními psy a silničním dohledem.

 

Jednotky se služebními psy mají speciální přestavbu na psí kotce, vyvinuté společností Pressfab EVO Limited - jedním z autorizovaných přestavěčů Škody - ve spolupráci s nottinghamskou policií pro splnění jejich specifických požadavků, s odbornou klimatizací a modrým světlem. Silniční policejní auta mají kompletní modré světlo, ANPR (automatické rozpoznávání registračních značek) a světelnou tabuli.

 

Rachael Whinhamová, manažerka vozového parku nottinghamské policie, řekla: „Nottinghamská policie se rozhodla přidat do flotily více škodovek kvůli jejich výkonu na trhu s modrým světlem a spolehlivosti v našem stávajícím vozovém parku. Zjistili jsme, že výrobce a jeho modely jsou spolehlivé, operačně pohotové a spolehlivé pro naše trvalé závazky k bezpečnosti a důstojníkům, kteří tyto vozy řídí za náročných podmínek.“

 

Škodovky mohou být specifikovány záchrannými flotilami pro sanitky, policii a hasičské a záchranné týmy po celé Velké Británii prostřednictvím Škodových speciálních přestavěčů pro záchranné služby. To zahrnuje integraci komunikační platformy záchranných služeb do dotykového displeje infotainment systému a 360stupňového osvětlení. Individuální požadavky na přestavbu lze také řešit s pomocí autorizovaných specialistů na přestavby od Škody.


Comments


bottom of page